AIR TANGAN HARI NI...

| |

Nasi ni...lyana snap terus dari dlm periuk,senang kejer koa...

Ini ayam masak merah berempah yg lyana copy kat blog Love,tp ada beberpa bahan yg lyana tambah ngeee...(jng marah yer Love)

Chicken Liver with french beans

Alhamdulillah...wapun hari ni lyana mals tahap maxima tapi lyana tetap jugak jalan kan tugas lyana sebagai seorang isteri dan ibu juga sebagai suri rumah sepenuh masa.Yer..la..klu lyana dok ikut sangat malas tu...alamatnya anak2 dng hubby x makan ler...hihihi

Dah tak tahu nak masak apa puas gak dok menung kat dapur cari ilham menu apa nak masak utk tngh hari ni...last2 teringat ayam masak merah berempah yg lyana copy kat blog Love hari tu...ok gak klu kena dng nasi tomato.dan sebagai lauk tambahan lyana goreng jer chicken liver dng french beans,mula tu...ingat nak buat jelatah timun n nenas tapi masa p kedai tadi nenas x dak la..pulak...so masak apa yg ada jer...

post signature

6 Komen♬:

LOVE said...

Wow, Besnya dishes Lyana hari nih!!! Sedap2 plak tuh...nyum nyum!

Love x marah lah Lyana, mmg kita pun suka plus minus ingredients though kita copy recipe orang. Mesti kena ngan selera kita tersendiri kan. Anyways, tks for trying the recipe! ;)

Okey, bak sepinggan! :)

Watierman said...

Memang dasar adik beradik kembarq macam tu lah...hari ni kak dia wat esok adik dia pulak...

Malas tahap MAXIMA berderet masak...kalau rajin....

Lu pikir la sendiri...Kak Watie OOOI!!

mamalieyna said...

rajinnyer memasak menu yg hebat! hehe..kalo kita nk masak gini harus plan awai2..kalo tak plan..masak ala2 kadar jer, menu2 biasa sajo..kdg2 mmg blank, taktau nk masak apa kan..nk belek resepi malaih..hehe..

MaMaSyAzA said...

sedapnya....

idayusof. said...

Sedapnya...dapat makan lagi sedap.....

LyanaSyaZam said...

Love....lyana suka resepi2 Love suma citarasa org melayu,Thanks Love coz sudi kongsi resepi love u muaahhh...

Kak Wati.......tau x lyana akan tersenyum sorang2 tiap kali baca komen akak...

Mamalieyna....suma bahan2 dah ada dlm stok so..senang la..klu nak masak x yah nak plan2 da hihihi...

Mamasyaza...menu biasa2 jer

Ieda...meh la..umah...blh kita mkn sama2