AMACAM KAK WATI OK TAK...????

| |





Haloooooooooo...berjumpa lagi kita...

Hari ni...lyana bizi giler,apa x nyer kain baju melambak x basuh,kemarin balik umah MIL pastu kain baju x sempat nak basuh lagi pulak ujan memanjang....Hari ni...cuaca Alhamdulillah ceria sepanjang hari.

Wapun sibuk tapi sempat gak lyana buat kek kukus hawflakes,ari tu ..nengok umah Kak Wati terasa cam ada dalam mulut jer kek tu...pastu nak buat ovelate pulak x dak.Kebetulan tadi masa p kedai apek kat depan tu...ternampak la..pulak benda alah ni...tanpa pikir panjang terus jer beli.

Amacam Kak Wati ok tak kek lyana ni...kira ok la...no...

Ok Jom kita makan sambil minum petang.Kena dng teaO panas ok gak ni...

Opppssssssss..saper2 yg nak resepi boleh p jengok kat blog Kak Wati yer...

post signature

14 Komen♬:

Kamsiah said...

salam..panggil akak la ya..sbb akka dah anak 4,umur 38 dah..
dok kulim..taman kenari..tau kut nooo...
adess sedapnya kek tu..hantaq mai la sikit...

Izan said...

wow.. cantiknya... =)
mesti sedap kan..

LyanaSyaZam said...

Kamsiah...ooo akak dok taman kenari yer...ha..tau sngt la...ok,ok nanti lyana p antaq akak tunggu tau hihihi

Izan...akak first time buat izan oii...tapi mmg sedap la...

mamalieyna said...

wow!!..menariknye kek tu..ceria, mesti anak2 pun tertarik nk makan tuh! :)

Azura Suhaimi said...

Salam kak, rajinnya dia buat kuih...kita lum ada seru nak buat ...tp teringin nk makan, mintak akak je lah ye hihii

LyanaSyaZam said...

Mamalieyna...ha ah ank2 suka lebih2 lagi bila nengok kaler dia yg colourfull tu...

Azura..boleh2...ambik la..jng malu2 yer

zai kulim said...

sedapnyer colourful tul..

LyanaSyaZam said...

ZaiKulim....nak mkn jemput la...mai umah

MaMaSyAzA said...

amboi...sungguh menarik..mesti sedap...

LyanaSyaZam said...

Mamasyaza....cuba la buat,anak2 mesti suker...

Watierman said...

Lyana...Tahniah....wah dah pandai Lyana mewarnai kek & kehidupan Lyana...Syabas Dik...kan senang!
Way to go girl...!

idayusof. said...

Colourfull nyer kek tu.Anak2 akak kalau akak cuba something new,dia org suka.Bila2 akak ada masa akak pasti cuba.

LyanaSyaZam said...

Kak Wati...tima kasih bebanyak yer akak,saayangg akak muahhh...

Idayusof...ha ah anak2 lyana pun sama jugak nak2 pulak klu nengok yg kalerfull bukan main suka

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry.. nak sikit kueh.. mcm sedap jer.. hantar la kat sy..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.