INI JER.......

| |

Salam Tengah Hari Kawan2....Amacam umah baru lyana ni...ok x..???Kemarin seharian jugak la...lyana siapkan umah baru ni...(95% hubby yg siapkan ngee...) terima kasih yg x terhingga buat hubby tersayang.Hari ni...cuaca boleh dikatakan ceria la..jugak.Alhamdulillah semer kejer umah lyana dah siap,sementara nak tunggu solat Zohor sempat lah jugak lyana mengdap lappy apdet blog...

Awal pagi tadi hubby kol bagi tau ada sorang member meninggal accident depan QueensBay Mall,terkedu seketika bila dengar berita yg mengejut ni.....Lyana pun ingat2 lupa dah muka member yg meninggal ni...maklum la...dah lama berenti kejer...menurut kata hubby ada keter langgar motor dia pastu ada keter yg len pulak langgar dia.....Nauzubillah...x dapat nak bayangkan...apa2 pun Al-Fatihah untuk arwah dan takziah utk keluarga arwah

Ha..untuk menu lyana sekeluarga tengah hari ni....pulak nasi minyak hujan panas resepi Mak Yong dan ayam kicap pedas,itu jer.....x der lauk tambahan len dah...

K..lah lyana stop sini dulu waktu Zohor pun dah masuk ni...bye..


Nasi Minyak Hujan Panas(first time buat)


Ayam Masak Kicap Pedas(peberet hubby & adik abang)

post signature

9 Komen♬:

PUTERA2PUTERI said...

wah berseri2 lg la umah ni ngan menu yg sedap2 gitu....
ieta pg td terkezut gak la bl bc sms tu....sek bek la x kenal..klu x...eeee x dapat nk dibayangkan la......nk nasi je tau...lauk dah ada...cepat la koi 3 nk makan dah....

LyanaSyaZam said...

Nasi tu ...first time buat,mula tu..takut gak x jadi,tapi seb bik la menjadi..
lyana kenal org tu bini dia pun lyana kenal,x dapat bayangkan perasaan bini dia bila terima berita ni no

Kamsiah said...

ooo...nasi ikut cuaca la yea...musim ujan skrg..jap ujan..jap panas,kan...
ada acar timun+ nenas tak?

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam waaaa...patut hujan lebat...

zieha said...

rasa lapar la plak tgk nasi minyak warna warnie tewww..:)

LyanaSyaZam said...

Kamsiah...alamak akak acar timun nenas x buat la...x dak stok

Alimaz....hehehe....samapi banjir yea....

Zieha...alamak awat zieha mai lambat sangt,dah abis laa...

LOVE2COOK said...

Lyana!! Love nak sepinggan dishes tuh! ;) Looks so tasty ya!

Watierman said...

Akak tak ade selera nak makan nasi ....Lyana suapkan...!!!Tak nak ayam...akak tak makan...tak pe...akak dah minta Pak Choy sepokok dari Ieta...

MaMaSyAzA said...

amboi sedap ni lyana...mengancam btoi la