TIMA KASIH IETA

| |

Morning kawan2.......Hari ni...lyana nak buat N3 pasai acuan kuih ayu pulak.Sebenarnya dah lama Lyana dng Ieta dok cari benda alah ni...dah merata tempat cari tapi x jumpa,last2 semlm masa Ieta datang umah Lyana dia bawa benda alah ni...Lyana tnya dia kat na...dia beli acuan kuih ayu ni...laa,,,upanya dia beli dekat kedai plastik yg x jauh dari umah Lyana.Sebelum ni...x terpikir pulak Lyana nak p cari benda alah ni...kat situ....Ieta cakap acuan kek cam Kak Wati punya pun ada kat kedai tu...emmm nanti hubby cuti boleh la...ajak hubby gik...situ...

Dah ada acuan ni...rasa x sabaq la..pulak nak buat kuih ayu tu...tapi bila godek2 dlm stok,alamak ada 2/3 bahan jugak yg x dak....huhuhu......nangihso terpaksa la...postpond dulu niat tu....Oleh kerana bahan2 nak buat kuih x lengkap so Lyana tunjuk acuan..jerlah...sekurang kurangnyer ada jugak gambq kat N3 Lyana ni...ngeeee..sengihnampakgigi
Apa2 pun tima kasih bebanyak yer Ieta...tlg belikan lyana benda alah ni...senyum


Ha..inilah acuan kuih pu3 ayu tu....

Acuan jer...yg ada... kuihnyer...????tungguuuuuu.....pokpok

post signature

6 Komen♬:

Watierman said...

Kan akak kata hari tu...kat pasar malam pun silap2 ada jual...bahagian yg jual timba & besen2 plastik segala....sometimes tak terfikir nak cari kat situ...

Akak beli kalau terserempak.!!!Impulse purchase!! Korang ada jugak cari mencari & plan nak beli apa...beli yg tak plan yang bahaya ni!!!

LyanaSyaZam said...

Kak Wati....hari tu...dah cari kat pasar mlm tapi x dak,x pasan pulak kat kedai plasti kat umah lyana ada....nasib bek masa ieta mai umah semlm dia singgah kat kedai tu...

Kamsiah said...

kuih peberet..walaupun kdg2 tak puas ati makan bila depa guna kelapa tua...rasa mcm berhampas...
kalau buat tu,buat la byk2 ya..hantaq2 la sikit..

LyanaSyaZam said...

Ok kak Kam nanti lyana antar kat akak yer...tunggu tau

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum.. Salam ziarah sahabat. Berkenaan readmore pada blog hamba yg tuan kata x berfungsi tu. Sebenarnya ia boleh berlaku jika internet connection tuan down. Untuk membaca artikal hamba keseluruhannya tuan boleh click terus pada tajuk artikal yang ingin tuan baca. semoga membantu insyaAllah.

idayusof. said...

Buatla kuih tu lebih sikit.Tak cukup acuan ti akak antar...