KEMBALI BERBLOGGER

| | 1 Komen♬

Alhamdulillah...masih lg berpeluang untuk kembali berblog...Selama ni...asyik melayan FB jer...sekarang ni...dah ramai kawan2 yg tak berapa aktif berblog,rata2nya semua dah ada FB.Hari ni...tengah mood boring2,saja jer...godek2 blog yang dah lama bersawang ni...sempat juga geledah dapur kawan2,rupa2nyer masih ramai yang xtif berblog,cuma Lyana jer...yang ketinggalan...heheheh....Kak Wati,Maz,Cikmi semuanyer masih xtif....Semuanyer masih menayangkan menu2 yg menggiurkan....dari dapur masing2.Fisrt time buka blogger ni...pening jugak,sebab sekarang dah lain,tak macam Lyana mula2 berblog dulu..sekarang ni dah macam2,yerlah teknologi dah semakin canggih cuma Lyana jer yang agak ketinnggalan heheheh...
Untuk first n3 Lyana  kali ni,Lyana nak kongsi kuih pau yang pertama kali Lyana buat dan Alhamdulillah menjadi dengan jayanya...Lepas ni...dah tak payah nak beli kuih pau kat kedai,terasa nak makan buat jer...sendiri yang penting kena dengan citarasa hubby dan anak2 dan yang paling penting tu...air tangan ibu yg menyediakan....Untuk resepi kuih pau ni Lyana ceduk dari dapur cik mat kita..untuk sesiapa yang nak cuba buat kuih pau ni klik jer...kat link bawah tu...terus ke dapur cik mat kita hehehhe...
/http://www.tiffinbiru.com/

                                       Taraaaaa...inilah kuih pau yg Lyana buat semalam tu.....

Contest: "Cheerful in Classic"

| | 3 Komen♬

Assalammualaikum....

Wah!!! dah lama betul tak apdet blog ni....sejak ada FB blog langsung tak dihiraukan...huhuhu....sekarang ni...semua apdet dalam FB jer...Malam ni...apdet blog pun sebab nak joint 1 contest...klu tak..emmm...memang tak terapdet la blog usang ni...
Contest yang lyana nak joint ni dianjurkan oleh http://fokus-klasik.blogspot.com
hadiah2 yg ditawarkan sangat menarik.Untuk contest ni...lyana nak petaruhkan gambar hari raya tahun lepas...

ALAAA..COMEINYER DIA....

| | 1 Komen♬

Wah2 semakin rajin pulak mengapdet blog....Sejak 2/3 hari ni banyak masa terluang...tak berapa sibuk sangat sebab tu lah rajin nak ngadap blog ni...ziarah kawan2 maya yg dah lama lyana tak bertandang ke blog dia orang...blog kawan2 semakin lama semakin meriah..dan sekarang ni banyak betul yang menganjurkan G.A,semoga rezeki kawan2 yang menganjurkan G.A bertambah-tambah.Lyana pulak malas nak join G.A asyik tak menang jer...huhuhuhu..suka sangat tengok kawan2 yg selalu menang G.A...lagi2  Kak Atie,selalu jer ada rezeki dia...tahniah akak,selalu menang G.A.begitu jugak dengan best friend lyana,Ieta,semenjak 2 menjak ni...banyak rezeki dia,Alhamdulillah.
Amboi panjang pulak mukadimah untuk hari ni...emmm oklah tu..sekali sekala...ok berbalik pada tajuk n3 untuk hari ni....ini gambar nephew haubby...yang lyana mengasuh...baru ni sesaja la..dah tak der keja...sempat jugak snap pic dia...geram sangat tengok pipi yang tembam tu...alahai comeinyer dia....





MENU BERBUKA UNTUK HARI NI......

| | 2 Komen♬

Hahahaha....bulan puasa belum lagi tapi lyana dah sibuk buat n3 berbuka hehehe...Hari ni dan semalam lyana puasa ganti...orang lain dah berkurun ganti puasa tapi lyana baru terhegeh hegeh nak ganti,.Lagi beberapa hari jer lagi kita nak sambut bulan Ramadhan...sebab tu nak kena ganti cepat2..Berpuasa bukan bulan puasa ni...aduii banyak sungguh dugaannya...tapi Alhamdulillah dapat jugak lyana sempurnakannya...


KEM MOTIVASI DAN KEPIMPINAN PELAJAR SEKOLAH RENDAH

| | 0 Komen♬







NASI LEMAK SAMBAI SUTUN

| | 0 Komen♬

Morning...dah lama tak buat nasi lemak,slalunya klu nak makan beli jer...tapi pagi ni...tetiba pulak rajin nak buat nasi lemak sambai sutun kering.Lyana pernah baca 1 artikel mengatakan sutun kering tak boleh makam...emmm...tapi dah teringin sangat lupakan jer apa yang lyana baca tu...sakit belakang citer...yang penting kepuasan menikmati sambal sutun kering tu...hihihik...

ROTI JALA RONA RONI......

| | 5 Komen♬


Hari ni...lyana terlebih rajin...lgpun hari ni cuti sempena israk dan mikraj.Dari semalam lg asyik dok fikir nak buat roti jala ni...sebab dah lama x buat kebetulan pulak semalam masak kari ayam...memang sesuai sangat lah..Anak2 lyana ni kalau buat kuih yang colourful camgini memang dia orang xsaited sangat nak makan...nasi hujan panas pun peberet anak2 sebab kaler dia yang rona roni tu....
oklah malas nak celoteh panjang...bnyk keja lg yang belom siap...

MUTIARA KATA...........

| | 3 Komen♬

"Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi. Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan. Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan. Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan. Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati. Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti. Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan. Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga."

SAJA SUKA2....

| | 2 Komen♬

Salam hujung minggu....hari ni..tak der apa2 program wapun adik abang cuti coz hubby keja so dok umah mengemas, masak,makan and bila dah settle semua tu..ngadap lappy main game...pastu teringat pulak ngan blog usang ni...emmm pikir punya pikir nak buat n3 apa la ari ni...last2 teringat dengan nephew hubby yang lyana ngasuh sekarang...emmm klu letak pic dia lam blog pun ok jugak...sekurang kurangnyer ada jugak n3 untuk hari ni....
Pic ni lyana ambik time dia nak tido minggu lepas..geram sangat tengok pipi yg dah macm kue pau tu...klu tengok badan tak la besar mana pun...tp pipi tu macam dibubuh ibu roti...bolat jer...
Oklah jom layan pic dia kat bawah ni....



Contest Ce teka by Nea Flerida

| | 1 Komen♬

Assalammualaikum...hari ni..terlebih rajin pulak nak ngadap blog...yg sunuyi sepi ni...entah mai mana mood rajin ni...
Masa jenjalan kat blog kawan2 tadi tertarik pulak dng GA ni...teringin sangt nak teka...gambar apa yg telah diedit oleh penganjur contest ni...cari punya cari...taraaa...dah dapat pun jawapan nyer...tp x tahulah betul ker idak...teka jer lah yea...oppp lupa la pulak penganjur contest ni..http://neaflerida.blogspot.com