DAGING KORBAN(DAGING LADA HITAM)

| |

Bahan-bahan:
Daging - dihiris nipis2
Serbuk kunyit
Garam
1 sudu lada hitam - ditumbuk
1 labu bawang besar - dihiris kasar
cili merah -dihiris kasar
2 sudu sos tiram
3 sudu kicap manis
minyak untuk menggoreng

Cara:
1. Perapkan daging bersama garam & serbuk kunyit. Goreng daging sehingga masak.
2. Setelah daging dah masak,kurangkan minyak dan masukkan lada hitam,kacau lagi.
3. Kemudian masukkan sos tiram & kicap. Gaul rata. Kalau terlalu kering boleh masukkan sedikit air. Masukkan bawang besar & cili merah. Kacau sebentar & angkat
4.Hidangkan bersama dengan nasi putih.



post signature

6 Komen♬:

PUTERA2PUTERI said...

halo kawan...sedap tu....meh la antaq kt ieta ckit.......ieta masak simple2 je...coz cian kt abg la nk makan sedap2.....

Watierman said...

Halo Adik....kalau hantarq kat budak kat atas tu....jangan lupa hantarq kat Kak ni sama na!!!!!Akak tak dapat daging korban...taun ni!!!

Kamsiah said...

kat dlm petiais akak byk lg daging korban..tak masak sikit pun pas dapat ari tu hehe...

mamalieyna said...

ala baru ingt nk mencuba.. tp arif saya tgh demam CP, tokleh nk menggoreng..huhu..simpan, nnti nk try! ^_^

along nordin said...

4 minyak tu camne ye kak ana?hehehe

ieda said...

ermm sedap2 .. ieda kalau masak namanya daging masak kicap ..

resepi lebih kurang sama .. cuma x taruk lada itam jerk .. heheh janji sedap kannn