JOM MAKAN PUDING COKTAIL.....

| |



Salam.....ari ni...boleh ngadap pc awal sikit,suma keja dah settle masak pun yg simple2 jer....Dah tak tahu nak atur menu apa lagi...mcm2 resepi dah cuba.Aduiii kekadang tu..pening kepala la...jugak dok pikior nk masak apa.Sapa kata jadi suri rumah ni...senang.....?????x der yg senangnyer,lepas satu keja satu keja nk kena buat.Rasanya jadi suri rumah ni...lebih sibuk dari kejer kat opis hihihihi.....terkejar sana terkejar sini...mak oiii mengalahkan PM....tu dia punya la sibuknya.

Semlm masa gi ronda kat giant ternampak baulu yg rona roni tu teringin la pulak nk mkn,selalunya pandang pun idak...mkn sambil,minum nescafe panas memang terangkat beb.Pas tu....hubby pulak oder nk mkn puding coktail,suma bhn2 dah ada buat jer la...blh dikatakan tiap2 minggu lyana buat puding coktail ni....dah jadi peberet lyana ank beranak la...Tima kasih bnyk2 pd biras lyana yg sudi berkongsi resepi ni...dng lyana.Sekali lyana buat puding ni...mmg lyana akn buat satu mangkuk besar utk 2/3 ari.Masukkakn dalam peti ais bg sejuk dan mkn pulak time panas2 mmg masyuk la...rasa sejuk jer ank tekak...Fuhhh...memang best aaaa.....

post signature

8 Komen♬:

CintamaniszLite said...

amboi makkkk...rajinnya lyana..

takpe lyana..mende bagus cenni..teruskan ler..

Akak dulu2 penah ler wat puding..tp skang ni..maleh dh..
pasal suami ngan anak2 kureng ngan mende2 cenggini.
Kalo dadih tu..ok lagik..hehe

PUTERA2PUTERI said...

wah sedapnya puding tu...betoi tu sejuk je masuk tekak....ehh apa yg rona roni kt atas bahulu tu...sai pa berkaler lak....rasa cam na?????

idayusof. said...

Anak2 akak suka puding tu.Kalau akak buat sekejap je dah habis.Ni pun dah lama tak buat.
koktail buah letak susu cair n ais pun sedap.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Lyana..sht?wah!Lyana memuding yer....mmg klu time2 cuaca panas nie...klu ada puding dlm esbox...cepat la licinnyakan!anak2 sihat?

LyanaSyaZam said...

ha ah la akak klu time cuaca panas camgini kena dadih pun best gak kan...

LyanaSyaZam said...

ha klu ieta nk tau yg kaler tu tanda jem yg ada lam baulu tu...rasa dia mmg sedap la...

LyanaSyaZam said...

ha ah la kak ida mmg sedap sngt puding coktail ni...peberet lyana satu famli tau...

hai kak atie...lyana sihat jer...ank2 pun sihat..

E-na Zarina said...

Puding memang sedap! E-na ni puding lovers gak...