ADA MASA TERLUANG BOLEHLA..JENGOK BLOG SEKEJAP....

| |

Salam.....Fuhhh ingtkan dah lama tinggal bnyk sawang upernyer berkilat giler...thanks a lot to my dear friend sapa lg klu bukan ieta.Love u ieta muuaahhh...tengok tu siap dng vakum lagi patut la x der satu pun habuk.Ngeee...oklah disebabkan ieta dah tolong lyana sapu sawang meh kita mkn cucuq jagung manis dng tea o nak tak...

Minggu persekolahan dah masuk minggu ke3 tapi adik stay macam tu jugak,pegi sek nangis lagi,bila teacher dia tnya naper syafiqah nangis,dia jawab adik rindu mama...aduiii...la adik oooiii macam la dah tak jumpa mama.Emmm sabar jer la...

Hari minggu baru ni...lyana ank2 beranak abiskan cuti dekat Penang,kita orang gi lepak umah my SIL kat tabung haji,mak ayah pun gi sekali.Masa kat penang sempat gak lyana ajak my SIL gi kedai serbaneka 100yen...emm mcm yg Cik Mi cakap la...100yen kat BJ x bnyk sngt brg tp ok la...brg yg lyana nak ada kat situ.Mlm minggu lyana bawa ank2 gi ronda2 night market kat Batu Feringghi.Fuhhh letih giler berjalan sepanjang night martket tu...tp adik abang ok jer...balik kita org ronda pulak kat gurney drive tp x brenti pun dah lewat sngt lgpun deyrang suma dah zzzzz...

Ptg ni..lyana buat cucur jagung manis,jagung ni ayah yg bawa masa mai umah lyana ari tu...selalunya klu buat cucur jagung lyana lebih suka masukkan udang,bwng n daun kucai tp disebabkan suma tu x dak dlm stok so buat cucur jagung manis jer..menu kat bawah ni pula suma menu yg tertunggak....minggu lepas punya menu daa.......



SUTUN GORENG KUNYIT


UDANG MASAK KANDAR



LAKSA KEDAH


KEK LAPIS SARAWAK

post signature

5 Komen♬:

PUTERA2PUTERI said...

salam kawan...oooo dah bersih ke...ponat botoi la bersihkan sawang kt cni....sekbek ada vakum...klu x jenuh gak la....mmm sedap tu dcucuq jangung....tp ieta mai antaq laksa kt lyana ...wapun lyana br je makan kan......ooooo yg cucuk2 cam tu k!!!!smlm lyana bg tau tu dah dpt byngkan dah.....kira cam yg kita dok cicih ketupat tukan...ok lah nk kuaq sat,,,

miemiey said...

wah lyana pandai buat kek lapis sarawak rasa cam payah jee....mmg pandai lyana kl bab masak memasak ni kan...pas ni rasa nak berguru dgn kak lyana tapi tahap kerajinan miemiey lum ada cam akak...hehehe...

sonata anak kancil said...

salam, lama tak ke sini- ziarah kembali

LyanaSyaZam said...

ha cam yg kita dok cicak ketupat tu la...

LyanaSyaZam said...

salam mimiey...kek tu bkn akak yg buat jiran sebelah yg kasi hihihih...jng mare haa...