NASI LEMAK HIJAU

| |

Salam semua,dah lama aku x buat n3 masakan,kebetulan hari ni aku masak nasi lemak hijau,so aku pun merajinkan diri snap gambar untuk buat n3 hari ni....

Xceli dah lama aku nak try resipi ni...tapi masa x mengizin kan (ceewahh macam la..bizi sangat...)Tetiba semlm teringin sangat nak makan nasi lemak,selalunyer aku beli jer kat gerai depan tu...tapi memandangkan hari ni aku rajin sikit aku buat jer sendiri.Resepi ni dah lama aku copy dari blog saper tah...aku pun dah lupa,tapi baru hari ni cuba buat.Nasib bek la menjadi,tapi warna pucat sikit sebab aku guna air daun pandan jer...tanpa masukkan pewarna.

Yang bestnyer nasi lemak hijau ni mendapat pujian dari hubby dan anak2...eeeiiii...sukanyersengihnampakgigi


Inilah dia ruper nasi lemak tu...

yang ni..pulak ikan bilis goreng

ni...semer geng2 nasi lemak tadi...

sambal tumis ikan bilis peberet hubby n abg apik

telur rebus peberet adik

warna nasi yg agak pucat tapi sedappp...

post signature

10 Komen♬:

atie said...

A ah lah lyana, nampak menarik nak makan jer, nak buat lah nanti2

zai kulim said...

emmm nasi lemak pandan..emm sedap hubby zai selalu suruh zai masak nasi lemak nie..dia dah tak minat dah nasi lemak biasa..yg bestnyer bila dekat nak masak..emm bau satu taman noo..kahh..kahh nasib tak bau 2 taman kalau tak zai dah sua pinggan td kahh..kahh

mamalieyna said...

cedapnye nmpak..susah nk jumpa dh nasi lemak cenggini kecuali masak sndiri..

LyanaSyaZam said...

atie...!!!nanti klu atie buat jng lupa boh dalam n3 tau...

zai....!!!!ha ah la...mmg bau satu taman..klu kita jiran lyana dah antar kat umah zai

mamalieyna...!!!!yer la...klu nk mkn nasi lemak camgini kena masak sendiri baru best

Izan said...

ish.. pagi2 ni tgk nasik lemak... terigin la plak...

LyanaSyaZam said...

izan.....buat jer zan...senang jer

ummi humaira said...

salam lyana
nampak nasi tu sedap jer , mesti family suke ni

ZaEr.. said...

Sedapnye lyana..z suka kalau ade lauk sotong.Tp skg sotong dh xleh makan.Bahaya pd kesihatan..

CuTeMiUt78 said...

wah.. nampak sedap la..

sunkist said...

famous nasik lemak hijau nihh plan nk buat pagi esok.. hopefully kena dgn selera..:)