Tips kejutkan orang bersahur

| |


Puasa banyak orang yang boleh buat tapi time untuk bangun atau bangunkan orang bersahur adalah time paling kritikal sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan...sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond

tapi kalau still tak ada effect
1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia......bagi dia ambik bau sikit......

tapi kalau still tak ada effect gak
1. pergi kat telinga dia...then sebut Maa Rabbukaa!!!! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaasin!

tapi kalau still tak ada effect gak....ni je la cara terakhir
1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya

Jangan marah haaaa.....SELAMAT BERPUASA

8 Komen♬:

miemiey said...

boleh cuba tip ni..tapi buat masa ni hubby n ank seng je bangun time sahur

zieha said...

hehehe..pakai alarm h.fond je utk bersahur..:P

hazila said...

Alhamdulillah, so far takde masalah nak bangun. Tapi boleh cuba pada yg susah nak bangun.

tembun said...

akk
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA
:)

chinta tak larat ni
huhuhu
ikotkan xder iman dah gi ponteng ni
hahhahha
:P

LyanaSyaZam said...

miemiey!
Alhamdulillah..x payah nk simbah air..heheh..

zieha!
cuba lak pakai jam loceng yg besi tu...kompom bangun terus terjun kt dapur..huhu!!

hazila!
yg payah nk bangun sahur tu..cuba klu time nk bukak pose tak payah kejutkn..haa camner tu..kekeke

Tembun!
naper x larat pose..keje kontrak rumah kot? kekekeke

♣dya aien♣ said...

hahahahah..
tips-tips yang sgt gempak..
dan sgt berguna utk org yg susah nk bgn shr..

tembun said...

hahhaa
buruh binaan ni
angkat zink..
wat simen...

LyanaSyaZam said...

dya aien dlm kategori mana? hehehe

tembun!
bulan pose amik cutik sebuln ...takyah keje buruh kasar tu..kekekek!!!!