Menu Berbuka Hari Nie..

| |

Puasa yg ke-12 rasa nya baru ini yg pertama aku publish n buat N3 pasal menu berbuka.Bukan takmo nak war2 kan cuma maklum ler aku bukan pandai masak sgt mcm kawan2 lain.
Tapi arik nie saja dah takder citer lain so menggatalkan jari jemari nie buat alkisah pasal makanan lak...
Sudi2kan lah tatap walaupun nampak mmg sedap gelakgulingmenari

Paprik Ayam

Ayam Goreng Rempah

Sup Ayam

Cucur Ayam..ihikhik tak aihh Cucur Udang


post signature

10 Komen♬:

Gee said...

Salam Lyana.

Sedap lauk2 tu. Bila nak ajak akak berbuka sama? Hehehe....

mamalieyna said...

amboi sedap2 nmpak lauk2 tu..sume berasaskan ayam..wuhuu..ghajinnyer masakkk.. :)

ijayuji said...

Salam kak lyana!!! padprik kita suke nak2 dpt mkn dgn nasi putih panas2!!! ada tom yum lengkap hidangan!! sedapnyerr kak!!

mila said...

salam kak...
nak resepi ayam goreng rempah tu bleh dak?? boh la dalam blog kak ni..tq

Chik Mi said...

salam lyana ,amboi meriahnya menu chik duk ronda cari idea ni

Chik Mi said...
This comment has been removed by the author.
LyanaSyaZam said...

kakGee!!!!
salam k.Gee,ha k.Gee bg tau jer bila nak dtg lyana akan siapkan juadah yg best2 buat k.Gee

MamaLieyna!!!
dalam frige cuma ada ayam jer...tu..sebabnyer msk brasaskan ayam hihihi...

Ika!!!
ha ah la..ika, kena dng nasi putih panas2 mmg sedap giler...hubby tambah nasi samapi 2 kali la hihihi

mila!!!
tahn ni kak rya umah mak abg zam la...raya ke3 baru lik umah mak,resepi ayam rempah tu...senang jer serai hali bwng besar blend pastu perap la ngan rempah dging garam sikit lg lama perap lg sedappp

cikmi!!!
saja la chik dah bnyk hari dok beli jer...

miemiey said...

apa yg tak pandai plak..cedap laa tu ..paling tersentap tang ayam rempah tu..kasi laa resepi kak....

ZaEr.. said...

Sian z kat sini..asyik tgk lauk best2 je.tapi x dpt rasa pun.hulur2 la sikit kat sini... huhu..

LyanaSyaZam said...

miemiey!!!!!!!!!
ala senang jer miemiey nak wat ayam rempah tu...akak pun cedok dlm myr jer hihiayam tu miemiey perap dng halia serai,bawang besar daun kari garam dan rempah daging sikit itu jer bahan nyer

zek!!!
klu zek duduk sebelsh umah lyana blh la lyana tapau untuk zek hihii