KEMBALI BERSIARAN...

| |

Assalammualaikum...
Alhamdulillah kembali bersiaran setelah cuti agak panjang..sampai blog ni pun dah bersawang...Lately ni agak bizi sikit sebab sekarang ni lyana dah mengasuh 2 org baby,Syafi(3month) dan Haris(1year).Haris dah pandai bawa diri dan Syafi anak sedara hubby..Alhamdulillah bertambah rezeki dah Alhamdulillah jugak semuanya berjalan lancar, cuma biasa la letih la sikit tapi lyana happy sangat sekurang kurangnya tak lah boring sangat bila adik abang gi sek.Sejak lyana ngasuh baby ni..masuk dapur pun awal..kiranya pukul 10pg dah siap suma keja dapur termasuklah masak.Pastu barulah lyana uruskan Syafi dan Haris...Alhamdulillah buat masa sekarang so far so good.Baby yang kecik tu pulak tido punyalah lama...sempatlah lyana nak siapkan suma keja umah.Tapi time hubby cuti,hubby pun banyak jugak tolong lyana..termasuk jugak adik abang punyalah suka dia orang ni...ada baby kat rumah...sampaikan adik nak gi sekolah pun sayang nak tinggal baby2 ni..hihihik...Syafi pukul 2ptg parent dia dah datang ambil Haris pulak pukul 5.30ptg balik.
Oklah..untuk menu lyana hari ni..lyana cuma masak simple jer...asam pedas isi ikan merah dengan ayam goreng jer..semlm gi fish mart tengok ikan murah2 n segar pulak tu..macam2 ikan yg ada kat situ.Kebetulan semlm lyana ajak hubby singgah situ sebelum ni..lyana tak pernah singgah pun tapi semalam lalu situ tengok orang ramai..sebab tu singgah...emmm..memang best macam2 ikan ada harga pun tak mahal sangat..bole la...


1 Komen♬:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog;)
slmt berkenalan,
blog apisv2