ROTI JALA RONA RONI......

| | 6 Komen♬


Hari ni...lyana terlebih rajin...lgpun hari ni cuti sempena israk dan mikraj.Dari semalam lg asyik dok fikir nak buat roti jala ni...sebab dah lama x buat kebetulan pulak semalam masak kari ayam...memang sesuai sangat lah..Anak2 lyana ni kalau buat kuih yang colourful camgini memang dia orang xsaited sangat nak makan...nasi hujan panas pun peberet anak2 sebab kaler dia yang rona roni tu....
oklah malas nak celoteh panjang...bnyk keja lg yang belom siap...

MUTIARA KATA...........

| | 4 Komen♬

"Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi. Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan. Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan. Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan. Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati. Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti. Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan. Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga."

SAJA SUKA2....

| | 3 Komen♬

Salam hujung minggu....hari ni..tak der apa2 program wapun adik abang cuti coz hubby keja so dok umah mengemas, masak,makan and bila dah settle semua tu..ngadap lappy main game...pastu teringat pulak ngan blog usang ni...emmm pikir punya pikir nak buat n3 apa la ari ni...last2 teringat dengan nephew hubby yang lyana ngasuh sekarang...emmm klu letak pic dia lam blog pun ok jugak...sekurang kurangnyer ada jugak n3 untuk hari ni....
Pic ni lyana ambik time dia nak tido minggu lepas..geram sangat tengok pipi yg dah macm kue pau tu...klu tengok badan tak la besar mana pun...tp pipi tu macam dibubuh ibu roti...bolat jer...
Oklah jom layan pic dia kat bawah ni....



Contest Ce teka by Nea Flerida

| | 2 Komen♬

Assalammualaikum...hari ni..terlebih rajin pulak nak ngadap blog...yg sunuyi sepi ni...entah mai mana mood rajin ni...
Masa jenjalan kat blog kawan2 tadi tertarik pulak dng GA ni...teringin sangt nak teka...gambar apa yg telah diedit oleh penganjur contest ni...cari punya cari...taraaa...dah dapat pun jawapan nyer...tp x tahulah betul ker idak...teka jer lah yea...oppp lupa la pulak penganjur contest ni..http://neaflerida.blogspot.com