JOM TENGOK KIKI DAN JADE ADIK ABANG

| | 4 Komen♬

Salam....
 Yea...Yea...Adik Abang dah dapat toy baru...Semlm masa balik dari Tesco...abah singgah kedai aquarium...tapi bukan utk beli ikan or makanan ikan tapi beli hamster untuk Adik Abang.Xceli dah lama Adik Abang nak beli hamster ni tapi mama tak kasi...mama geli...tapi petang semalam abah beli jugak untuk Adik Abang...Abah beli sepasang warna putih.Adik punya nama Kiki...Abang pulak bagi nama Jade.Mama siap pesan klu apa2 soh abah cuci jangan soh mama.

Wapun mama tak suka tapi mama tetap jugak snap pic.untuk masuk dalam blog mama.Oklah jom  layan pic yang sempat mama snap petang semalam.







FlowerRoseRedSparkleBar Pictures, Images and Photos

TAG FROM KAK ATIE PULAK

| | 2 Komen♬

1)Thank and link the person that give you the award.
 Tima kasih padat Kak Atie sudi bagi award ni utk blog adik abang

2)Pass this award to 10/20/30/all bloggers you've recently discover
Biar betul ni.....bnyaknyer...nak kena pass award ni....Alahai dekat saper ni..Lyana nak pass..rasanyer dah ramai blogger yang terima award ni...

3)contact said blogs and let them know they've won this award

4)State 7 things about yourself
-Suri rumah sepenuh masa

-Ada 2 orang anak sorang boy sorang girl
-Pantang ada masa terluang mesti nak ngadap lappy
-Suka masak..(happy sangat bila tengok hubby dan anak2 berselera makan masakkan Lyana)
-Suka gi shpping
-Minat sangat dengan koleksi vantage
-Kuat membebel

Ok Kak Atie Lyana dah siapkan tag yang akak bagi ni...maap yer terlambat sikit siapkan kejer sek ni..hihihih


FlowerRoseRedSparkleBar Pictures, Images and Photos

JOM JOINT SAIDAH GIVEAWAY

| | 1 Komen♬

Salam...tadi masa bw ke blog kak Saidah...terpandang lah pulak giveaway yang dia anjurkan...giveaway ni dibuat sempena anak kesayangan dia.Bila terbaca jer...hadiah2 yang ditawarkan terus menarik minat Lyana nak joint giveaway ni...Hadiah2 nyer banyak dari no1 hingga no.10 wow banyakkkan dan menarik pulak tu...Hadiah2 ni semua adalah koleksi peribadi kak Saidah sendiri.Oklah jom kita pakat2 joint giveaway ni..untung2 ada rezeki kita..InsyaAllah...




FlowerRoseRedSparkleBar Pictures, Images and Photos

SORI YER..SIMIEY...AKAK TERLUPA YG KO DAH TAG AKAK...

| | 4 Komen♬

Alahai...Lyana betul2 terlupa yang Lyana belum selesaikan 1 lagi keja sek.yang SIMIEY bg.Maap bebanyak yer dik...akak terlupa la....ok sekarang dengan sepantas kilat akan  siapkan tag tu yer...

1) Go to your photo files, select the 8th photo folder.
 Pic ni jer yang ada pun...yang len suma dah terdelete masa lappy masuk bengkel ari tu...huhuhu

 2)Select the 8th photo in that folder.

3)Post that photo along with the story behind it. Gambar ni diambil masa raya tahun tahun bila yek....???dah lupa la..tapi apa yang pastinyer tahun tu...Kedah jadi juara berturut turut...Bila ternampak jer piala tu...apa lagi...kalut ler suruh adik abang berposing...bukan senang ooo nak dapat posing dengan piala2 ni semua...rasa bangga ooo...dapat pegang piala yang menjadi rebutan ni...dah tu..3 piala sekaligus...syokkkk oooo...hihihi


4)Then challenge 8 blogging friend to do the same.
Rasanyer dah ramai dah yang kena tag ni...so tak payah lah nak bagi kat sapa2 lagi...

FlowerRoseRedSparkleBar Pictures, Images and Photos

MAI CEPAT...MACAM2 ADA.....

| | 4 Komen♬

Salam...hai...hai..hai...cuaca hari ni....hujan jer sepanjang hari....bagus jugak bila hujan turun ni...sebab dah lama tak hujan,cuaca pulak panas terik...sampai adik abang pun tak berapa sihat...semalam hubby tak bagi adik gi sek.tapi hari ni selsema dia dah ok sikit cuma batuk2 jer...abang apik pulak time balik sek.ptg semalam terus ngadu selsema...rasa tak selesa...itu lah keadaan cuaca pun tak menentu skrng ni...sekejap ujan sekejap panas...tapi hari ni...mod nak apdet blog berkobar-kobar jer...apa taknyer lappy pun dah ok...harap2 dia tak buat hal lagi la...
Rasanya dah lama betul Lyana tak tayang menu masakan Lyana dekat korang...Xceli malas nak buat n3 masakan sebab asyik masak benda yang sama jer...tak ada yang spescial pun...tapi disebabkan tak tau nak buat n3 apa ari ni...maka lyana pun letak la..menu lyana untuk ari ni....
Oklah jom layan pic kat bawah ni....mee udang tu jangan dok mintak yer...sebab dah pinish....hheheh




                                        MEE UDANG SIMPLE TP TTP SEDAP hihihihi

                                                             TOMYAM CAMPUR

FlowerRoseRedSparkleBar Pictures, Images and Photos

THANKS KAK ATIE....THANKS E-NA.....

| | 4 Komen♬

Salam.....rasanyer dah lama tul lyana tak buat n3...apa taknyer lappy asyik sakit jer...aduiii pening kepala hubby dok pikir apa lagi masalah lappy ni......macam2 hubby dah buat tapi still ada prob.jugak.....
Lyana sendiri dah rasa blur nak buat n3..dah tak tahu nak buat n3 apa..nasib baik lah kak atie dan Eyna sudi bagi bunga n award boleh la jugak lyana buat n3....Thanks Kak Atie....bagi bunga n thanks Eyna sudi bagi award untk blog adik abang yang dah semakin hilang keceriaannya.....


FlowerRoseRedSparkleBar Pictures, Images and Photos

ADA LAGI YANG SUDI MAMBERI.....

| | 2 Komen♬

Salam.....Ingatkan demam award dah abis rupanyer ada lagi...Tima kasih buat azie coz sudi bagi award ni...untuk blog adik abang.sekurang kurangnyer ada jugak n3 lyana untuk hari ni...
Sekarang ni...dari sehari ke sehari rasanyer semakin buntu...semakin blurr...semakin ketandusan idea...semakin malas nak mengapdet blog.Kalau nak diikutkan bnyk benda yg nak kena apdet,gambr2 resepi pun masih banyak yang belum apdet tapi....entah la...virus M menyerang dengan tiba2 dah la tu tahap maxima pulak tu....nak BW pun malas.

FlowerRoseRedSparkleBar Pictures, Images and Photos

I'M BACK

| | 3 Komen♬



Maaf ye kawan-kawan .. 3 minggu menghilangkan diri...bukannya apa ,laptop sakit... network card problem.. terpaksa ler terlantar kat bengkel ....kini laptop lyana kembali sihat tapi hubby lyana terpaksa bekerja keras semula kerana semua setting dalam laptop lyana tu telah direformat semula..aisehh leceh tul(macam baru beli) terpaksa ler kena download semula software2 interatif untuk memudahkan pengendalian lyana untuk surf internet...terima kasih pada yang sudi menjengah blog sewaktu ketiadaan lyana...terima kasih juga pada yang sudi klik-klik..(hehehehe....)
FlowerRoseRedSparkleBar Pictures, Images and Photos