LAST N3

| | 2 Komen♬


Salam semua kawan2 yg lyana sayangi.Maaf bebanyklah sebab agak lama lyana x bersiaran.Sebenarnya masa x begitu mengizinkan,byk sangat kejer yg perlu disettlekan sebelum sek mula dibuka.Alhamdulillah pendaftaran adik ke sek tadika pun dah settle semua.Boleh dikatakan bab2 sek ni...dah settle 100%.

Pada kawan2 semua nk jugak lyana bagitau ini n3 lyana yang terakhir utk taun ni(yer lah jap lg dah nk masuk taun baru hihihi). Dan utk taun 2010,lyana akan berhenti menulis seketika.Lyana sendiri x pasti lama mana lyana akan berhenti menulis,mungkin sebulan mungkin 2 bln atau mungkin jugak cuma 2/3 ari jer...hehehe bergantung pada masa dan keadaan.Disini lyana ingin mengambil kesempatan memohon jutaan kemaafan seandainya selama lyana berblog ni ada penulisan lyana yg mengguris hati sesetengah pihak.Biasa la kita sebagai manusia tidak pernah lepas dari melakukan kesalahan.

Xceli lepas jer sek buka lyana nk kena tumpukan sepenuh perhatian pada adik abang.nanti klu asyik dok ngadap pc byk kejer yg x jadi.Tapi InsyaAllah lyana akan cuba luangkan masa untuk ziarah kawan2 semua.Pada kawan2 yg no phone korang ada dalam simpanan lyana,InsyaAllah lyana akan kol atau sms korang semua.

Jutaan tima kasih pada semua blogger yg sudi jadi kawan lyana.Wapun kita hanya kenal di alam maya tapi lyana tetap sayang korang semua.Pada kak wati,wapun kita tidak pernah bersua muka tapi lyana rasa macam dah lama kenal akak dan lyana rasa rapat sngt,mungkin satu ari nanti klu ada jodoh kita jumpa yer akak,begitu jugak dng chik mi,teringin sangat lyana nk jumpa chik.

Oklah berapa minit jer lg kita nk smbut taun baru,lyana nk ambik kesempatan ni..utk mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU(2010)SEMOGA TAHUN 2010 INI AKAN MEBUATKAN HIDUP KITA LEBIH CERIA DAN BERMAKNA.

Dan akhir kata sambutlah salam sayang dari lyana.LOVE U OLLSSS MUAHHHH>>>>
post signature

RINDUUUUNYERRR........

| | 5 Komen♬

Salam....hai...hai...hai..I"M back...rindunyerr kat korang semer..Wah...rasernyer dah lama lyana x berceloteh n dah lama x tayang menu lyana kat korang semer yekkk...maaf bebanyk la...sebab 2/3 ari lepas mmg lyana sibuk sangat urus kan kelengkapan sek.adik abang.Alhamdulillah semernyer dah settle cuma tinggal buku jer yg belum beli lagi...
Ari ni...pepagi lagi lyana dah start meroti,tengok lah roti lyana tu mcm2 upa ada x secantik sifu lyana punya,sapa lagi klu bkn kak wati.Resepi ni...pun resepi dia jugak...emm mmg rasa puas sngt dapat makan roti buatan sendiri.Wapun rupa dia tax bapa cantik tp sedap wooo...nak2 pulak mkn time panas2 lagi la...
Utk menu lyana tngh hari ni pulak daging kicap pedas yg lyana cedok resepinyer dari umah kak nor dan ayam goreng rempah.
Oklah jom kita tengok upa roti lyana tu...hihihihi...jng gelak yer kak wati,biasa la...first time buat kan...ngeeee.....





post signature

THE CARNIVAL WATER PARK SG. PETANI

| | 11 Komen♬




















post signature

JUSCO CRAZY......

| | 5 Komen♬
















post signature

EEEMMMM....SEDAPNYER...

| | 5 Komen♬

Selamat petang....ari ni...agak lewat sikit lyana buat n3 sai mee kuah ni...Semlm ieta bg tau dia buat mee kuah tulang pastu masa gi jln2 umah dia punya la...terliur tengok mee kuah tu...aduhhh x tahan rasanya nak makan mee kuah.klu la...lyana dok sebelah umah ieta mesti dia dah antar semangkuk,betul x ieta hihihi.....
Pagi tadi lepas jer siapkan bekpes utk hubby dan adik abang terus jer...lyana gik kedai beli bahan2 nk buat mee kuah.Kebetulan pulak daging mmg dah ada dalam esbok.Resepi mee ni...lyana x ciluk dari mana2 pun,lyana main buat jer...apa yg lyana rasa nk bubuh lyana bubuh jer...dan hasilnya...emmmm....mmg sedap sngt lah...adik sorang jer dah 3 mangkuk...belum kira puan empunya diri lagi....emmm mmg puas sangat lah dapat makan mee kuah ni...ha lupa pulak,kiranya ari ni...pukul 10pg lyana dah siap masak,punyalah x sabarnya nak mkn.
Sapa2 nak join meh la...ada lagi ni...hik3x.....




ini tauhu sumbat,cikgu sebelah umah bagi


ini pulak bahan2 yg nk dimakan dng mee

post signature

SIAPA YANG SALAH.....

| | 5 Komen♬

Salam semua...Email ni aku dapat dari Ieta,lepas baca aku rasa best gak klu kongsi dng kawan2 semua.Jom kita baca dan renung2kanlah...

Surat Ayang untuk Abang

Dear abang,
Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang... sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakkan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance. ..ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah...

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

Paling menyedihkan. .. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,
ayang


ni abang lak bagi....

Dear Ayang,
Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah...

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta... abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah... tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek...hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..
Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..
sbb masa tu ayang kalau mekap mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas setiap kali ayang mekap abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. walau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu....pasal morning kiss tu, ayang bangun pun dah tengahari nak morning kiss cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nanti jgn lupa bwk balik skit..

Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepunlak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang...dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa...hahahhahah ahahha

Love,
Abang

post signature

NASI LEMAK DAUN PANDAN LAGI.....

| | 2 Komen♬

Salam......Hari ni...dapur lyana kembali berasap.Pagi tadi bekpes lyana n famli nasi lemak.Hubby yg mintak lyana masakkan nasi lemak ni..klu ikutkan lyana,beli jer kat gerai depan jln tu...memula nk buat nasi lemak biasa jer tapi abg apik pulak soh buat nasi lemak daun pandan,sebagai seorang ibu,lyana ikut jer...tekak ank2.Lagipun yang nk makan dia orang kan...
Lunch tngh hari tadi pun nasi lemak ni...jugak,lagi pun saja lyana masak lebih utk lunch sekali.

Entahla...2/3ari ni rasa cam ketandusan idea jer...nk nulis.betul2 blurrr.....x dak langsung idea yang menyinggah kat minda ni.Selalunya tu kan main byk mender yg nk dikongsikan bersama tapi sejak 2 menjak ni...emmmm...entah lah,fikiran melayang entah kemana.Mungkin faktor cuaca sama kot...yea lah...skrng ni...cuaca panas terik,kepala pun selalu jer...pening2...



Sambal Ikan Bilis


Nasi Lemak Daun Pandan


Rendang Daging


post signature